• Početna stranica
  • Pravne napomene i uvjeti korištenja
  • Mapa weba
  • Kontakti
  • English
 
Traµilica:
traži
Newsletter
Pišite nam
Žurno obavješćivanje
bullet Novosti
bullet Arhiv 2014.
bullet Arhiv 2013.
bullet Arhiv 2012.
bullet Arhiv 2011.
bullet Arhiv 2010.
bullet Arhiv 2009.
bullet Arhiv 2008.
bullet Arhiv 2007.
bullet Arhiv 2006.
bullet Arhiv 2005.
bullet O Agenciji
bullet Cjenik usluga Agencije
bullet Javna nabava
bullet SEP
bullet Međunarodna suradnja
bullet Predavanja i radionice
bullet Korisni linkovi
bullet Zakoni i pravilnici
bullet Publikacije i izvješća
bullet Obrasci
bullet Suglasnosti
bullet Posao i karijera
bullet MRP i DCP postupci
bullet Kontakti
Sažetak i uputa o lijeku
Zadnje objavljeno
Lijekovi siročad
Politika kakvoće
Pravila vladanja
Zahtjev za pristup informacijama
Zadovoljstvo korisnika
Pritužba na rad ALMP
RSS - Really Simple Syndication
Novosti

Normirani izrazi dostupni isključivo putem baze EDQM-a
30.01.2015.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) započinje koristiti bazu Normiranih izraza (eng. Standard Terms) isključivo izravno putem baze Europskog ravnateljstva za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb (EDQM & Healthcare). Naime, početkom 2015. godine EDQM odlučio je bazu Normiranih izraza učiniti javno dostupnom korisnicima bez naknade, o čemu je HALMED izvijestio putem svojih internetskih stranica dana 21. siječnja 2015. godine.

Popis Normiranih izraza izradilo je Europsko farmakopejsko povjerenstvo, na zahtjev Europske komisije, za korištenje pri predaji zahtjeva za davanje odobrenja, pri izradi sažetka opisa svojstava lijeka, upute o lijeku, označivanja te elektroničkoj komunikaciji. Normirani izrazi objavljeni su na 33 svjetska jezika te su od 2008. godine dostupni isključivo kao internetska baza podataka. Normirani izrazi pokrivaju farmaceutske oblike, putove i načine primjene te spremnike, zatvarače i sustave za primjenu za lijekove za uporabu na ljudima te na životinjama. Baza također sadrži i kombinacije izraza, u slučajevima u kojima su dvije ili više sastavnica zajedno pakirane, ili u kojima su farmaceutski oblik i spremnik opisani jednim izrazom. U bazi se također nalaze i izrazi prilagođeni pacijentu, koji su zapravo skraćeni izrazi koji se mogu koristiti pri označivanju lijeka, ako je prostor na spremniku ograničen.

Besplatnoj EDQM-ovoj bazi Normiranih izraza moguće je pristupiti putem ove poveznice.

Korištenjem EDQM-ove baze Normiranih izraza korisnici će izravno imati uvid u izraze koji ih zanimaju te će moći pravovremeno doći do prijevoda novih izraza na hrvatski jezik. Na ovaj način izbjegava se stvaranje duplih baza te se korisnici uključuju u izravno korištenje međunarodnih baza koje su njima i namijenjene.

Ostale novosti

Obavijest o povremenim prekidima u radu SEP Online aplikacije
30.01.2015.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava svoje korisnike da će od danas poslijepodne do ponedjeljka, 2. veljače 2015. godine biti mogući povremeni prekidi u radu SEP Online aplikacije zbog nadogradnje informatičkog sustava.

Hvala Vam na razumijevanju.

[opširnije]

Promjena bodovnih vrijednosti određenih laboratorijskih ispitivanja Odjela službenog laboratorija za provjeru lijekova – OMCL
29.01.2015.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava korisnike da se od 1. siječnja 2015. godine primjenjuju nove bodovne vrijednosti određenih laboratorijskih ispitivanja Odjela službenog laboratorija za provjeru lijekova – OMCL.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Prezentacije s radionice "Bezreceptni lijekovi: važnost dobre klasifikacijske prakse u promicanju sigurnosti i dostupnosti lijekova u Europi"
27.01.2015.

Europsko ravnateljstvo za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe (EDQM) na svojim je internetskim stranicama objavilo prezentacije održane na radionici "Bezreceptni lijekovi: važnost dobre klasifikacijske prakse u promicanju sigurnosti i dostupnosti lijekova u Europi".

Detaljne informacije dostupne su u nastvaku obavijesti.

[opširnije]

Obavijest o neispravnosti u kakvoći serija 1280064, 1281064, 1282064, 1283064 lijeka Soludeks 40, 100 mg/ml otopina za infuziju
27.01.2015.

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Soludeks 40, 100 mg/ml otopina za infuziju obavijestio je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o neispravnosti u kakvoći serija 1280064, 1281064, 1282064, 1283064 navedenog lijeka.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Objavljeni rezultati godišnje ankete o zadovoljstvu korisnika uslugama HALMED-a
26.01.2015.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je na svojim internetskim stranicama rezultate godišnje ankete o zadovoljstvu korisnika svojim uslugama. HALMED jednom godišnje provodi navedeno ispitivanje s ciljem kontinuiranog unapređenja usluga te praćenja potreba korisnika svojih usluga. U ispitivanju provedenom u listopadu 2014. godine većina sudionika ankete ocijenila je HALMED visokim ocjenama (izvrsno i vrlo dobro).

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

«  1  2  3  »