• Početna stranica
  • Pravne napomene i uvjeti korištenja
  • Mapa weba
  • Kontakti
  • English
 
Traµilica:
traži
Newsletter
Pišite nam
Žurno obavješćivanje
bullet Novosti
bullet Arhiv 2014.
bullet Arhiv 2013.
bullet Arhiv 2012.
bullet Arhiv 2011.
bullet Arhiv 2010.
bullet Arhiv 2009.
bullet Arhiv 2008.
bullet Arhiv 2007.
bullet Arhiv 2006.
bullet Arhiv 2005.
bullet O Agenciji
bullet Cjenik usluga Agencije
bullet Javna nabava
bullet SEP
bullet Međunarodna suradnja
bullet Predavanja i radionice
bullet Korisni linkovi
bullet Zakoni i pravilnici
bullet Publikacije i izvješća
bullet Obrasci
bullet Suglasnosti
bullet Posao i karijera
bullet MRP i DCP postupci
bullet Kontakti
Sažetak i uputa o lijeku
Zadnje objavljeno
Lijekovi siročad
Politika kakvoće
Pravila vladanja
Zahtjev za pristup informacijama
Zadovoljstvo korisnika
Pritužba na rad ALMP
RSS - Really Simple Syndication
Novosti

Obavijest o produženju roka za prijavu podataka o potrošnji lijekova
25.02.2015.

Sukladno odredbi Pravilnika o vrsti podataka i načinu izrade izvješća o potrošnji lijekova (Narodne novine, br. 122/14.), sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju promet na veliko lijekovima te pravne ili fizičke osobe koje obavljaju promet na malo lijekovima obvezne su dostaviti HALMED-u podatke o prometu lijekovima za prethodnu godinu do 1. ožujka tekuće godine.

Budući da je HALMED tijekom proteklog razdoblja zaprimio povećani broj upita o načinu korištenja aplikacije Farmakoekonomika i podacima o šiframa lijekova iz HALMED-ovog šifrarnika, donesena je odluka o produženju roka za prijavu podataka o potrošnji za 2014. godinu do 31. ožujka 2015. godine.

Kako bi prijavitelji uspješno uparili sve lijekove kojima su prometovali u prethodnoj godini te kreirali potpuno izvješće, podatke o pojedinim šiframa lijekova moguće je provjeriti na web servisu Farmakoekonomika, odnosno ovdje.

Dodatno napominjemo da je prijavu podataka o potrošnji potrebno dostaviti putem web aplikacije, koja je dostupna ovdje. Sva pitanja vezana uz korištenje aplikacije kao i prijavu lijekova koji nisu uneseni u HALMED-ov šifrarnik mogu se uputiti na e-adresu info.potrosnja@halmed.hr.

Ostale novosti

U suradnji s kazalištem Mala scena HALMED promovira važnost pravilne primjene lijekova i prijavljivanja sumnji na nuspojave U suradnji s kazalištem Mala scena HALMED promovira važnost pravilne primjene lijekova i prijavljivanja sumnji na nuspojave
13.02.2015.

Uz sponzorsku i stručnu potporu Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), sinoć je u 19 sati u kazalištu Mala scena premijerno izvedena predstava "Ne, ti ne! ili o drukčijatosti", koja problematizira stigmu oboljelih od epilepsije te način nošenja s ovom bolesti.

Predstava je prvenstveno namijenjena djeci školskog uzrasta i mladima te predstavlja tek jedan od vidova suradnje HALMED-a i kazališta Mala scena putem koje se promiče važnost pravilne primjene lijekova i prijavljivanja sumnji na nuspojave lijekova. Uz informativne letke o prijavljivanju nuspojava koji se distribuiraju gledateljima predstave prilikom svake izvedbe, pripremljen je i pedagoški paket, koji nadopunjuje produkciju i omogućuje nastavak dijaloga nakon odgledane predstave, a sadrži informacije o nuspojavama lijekova te o načinima na koje je moguće prijaviti sumnju na nuspojavu lijeka.

Detaljne informacije vezane uz predstavu i raspored izvedbi možete pronaći u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Obavijest o privremenoj nedostupnosti SEP Online aplikacije
27.02.2015.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava svoje korisnike da bi u sljedećih nekoliko dana zbog tehničkih poteškoća moglo doći do privremene nedostupnosti SEP Online aplikacije.

Navedene tehničke poteškoće bit će uklonjene u najkraćem mogućem roku. Hvala na razumijevanju.

[opširnije]

Nove sigurnosne informacije o ekspektoransima koji sadrže ambroksol ili bromheksin
27.02.2015.

Koordinacijska grupa za postupak međusobnog priznavanja i decentralizirani postupak za humane lijekove (CMDh) većinom glasova usvojila je preporuku PRAC-a da se informacije o lijeku za lijekove koji sadrže ambroksol ili bromheksin nadopune podacima o niskom riziku od teških alergijskih reakcija i teških kožnih nuspojava (SCAR). Ovi su lijekovi široko primjenjivani u EU kao ekspektoransi (lijekovi za olakšavanje iskašljavanja).

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Novosti s CHMP-a – veljača 2015. godine
27.02.2015.

Povjerenstvo za lijekove za primjenu kod ljudi (CHMP) Europske agencije za lijekove (EMA) preporučilo je odobravanje tri nova lijeka te je dalo preporuke za proširenje terapijskih indikacija za šest lijekova. Osim toga, nastavno na preporuku CHMP-a iz siječnja 2015. godine o privremenoj obustavi izvršenja rješenja o davanju odobrenja za stavljanje u promet lijekova koji su odobreni temeljem kliničkih ispitivanja koja je provela GVK Biosciences, neki od nositelja odobrenja zatražili su postupak ponovne procjene ovog pitanja.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Nove upute nositeljima odobrenja za prijavu izmjena u dokumentaciji o lijeku na temelju preporuka PRAC-a nakon ocjene sigurnosnih signala
26.02.2015.

Počevši od sjednice Povjerenstva za ocjenu rizika na području farmakovigilancije (PRAC) u siječnju 2015. godine, Europska agencija za lijekove (EMA) u periodu nakon sjednice na svojim internetskim stranicama objavljuje prijevode tekstova na sve službene jezike Europske unije (EU) koje je potrebno uvrstiti u informacije o lijeku, a koji se odnose na lijekove odobrene nacionalnim i centraliziranim postupkom. Nositelji odobrenja dužni su prilikom prijave izmjene u dokumentaciji o lijeku koristiti usvojeni hrvatski prijevod, koji je dostupan i na stranicama HALMED-a.

Dodatne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

«  1  2  3  4  5  6  »