• Početna stranica
  • Pravne napomene i uvjeti korištenja
  • Mapa weba
  • Kontakti
  • English
 
Traµilica:
traži
Newsletter
Pišite nam
Žurno obavješćivanje
bullet Novosti
bullet Arhiv 2013.
bullet Arhiv 2012.
bullet Arhiv 2011.
bullet Arhiv 2010.
bullet Arhiv 2009.
bullet Arhiv 2008.
bullet Arhiv 2007.
bullet Arhiv 2006.
bullet Arhiv 2005.
bullet O Agenciji
bullet Cjenik usluga Agencije
bullet Javna nabava
bullet SEP
bullet Međunarodna suradnja
bullet Predavanja i radionice
bullet Korisni linkovi
bullet Zakoni i pravilnici
bullet Publikacije i izvješća
bullet Obrasci
bullet Suglasnosti
bullet Posao i karijera
bullet MRP i DCP postupci
bullet Kontakti
Sažetak i uputa o lijeku
Zadnje objavljeno
Lijekovi siročad
Politika kakvoće
Pravila vladanja
Zahtjev za pristup informacijama
Zadovoljstvo korisnika
Pritužba na rad ALMP
RSS - Really Simple Syndication
Novosti

Obavijest o privremenoj obustavi distribucije i primjene serije B514AD lijeka Medoclav 1000 mg + 200 mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju (amoksicilin, klavulanska kiselina)
27.11.2014.

Nositelj odobrenja lijeka Medoclav 1000 mg + 200 mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju (amoksicilin, klavulanska kiselina), Medicuspharma d.o.o., u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) pokrenuo je postupak privremene obustave distribucije i primjene serije B514AD navedenog lijeka s tržišta Republike Hrvatske.

Postupak obustave distribucije i primjene navedene serije lijeka provodi se temeljem prijave neispravnosti u kakvoći lijeka zaprimljene od strane zdravstvenog radnika koja se sastoji u različitoj boji otopine u dvije bočice lijeka iz iste kutije.

HALMED je od Ministarstva zdravlja zatražio uzorkovanje navedene serije lijeka, nakon čega će uzorci biti dostavljeni HALMED-u radi provođenja izvanredne provjere kakvoće. Obustava distribucije i primjene navedene serije lijeka bit će na snazi do dobivanja rezultata izvanredne provjere kakvoće i zaključka istrage uočene neispravnosti, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Privremena obustava izdavanja i primjene odnosi se samo na predmetnu seriju B514AD lijeka, a ostale raspoložive serije lijeka smiju se i dalje isporučivati i primjenjivati. Nositelj odobrenja je obavijestio HALMED da se za potrebe liječenja bolesnika u prometu nalaze i druge serije ovog lijeka te stoga neće doći do ugroženosti opskrbe hrvatskog tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, putem obrasca ili on-line aplikacije, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Ostale novosti

Obavijest o očekivanoj nestašici lijeka Propranolol Sandoz 40 mg tablete (propranolol)
25.11.2014.

Nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Propranolol Sandoz 40 mg tablete (propranolol), Sandoz d.o.o., obavijestio je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o očekivanoj nestašici navedenog lijeka na tržištu Republike Hrvatske. Uzrok nestašice su problemi u proizvodnji, odnosno u nabavi djelatne tvari.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Radionica: Pharmacovigilance Workshop: Risk Management; Electronic reporting; XEVMPD updates
25.11.2014.

U Zagrebu će se 10. i 11. veljače 2015. godine održati radionica pod nazivom Pharmacovigilance Workshop: Risk Management, Electronic reporting, XEVMPD updates.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem obrasca prijave koji je, zajedno s programom, dostupan u nastavku ove obavijesti.

[opširnije]

Novosti s CHMP-a – studeni 2014. godine
24.11.2014.

Povjerenstvo za humane lijekove (CHMP) Europske agencije za lijekove (EMA) je na sjednici u studenom 2014. godine preporučilo odobravanje deset novih lijekova, od kojih su dva namijenjena za liječenje rijetkih i teških bolesti te je dalo preporuke za proširenje terapijskih indikacija za lijekove Inductos i Travatan i za promjenu načina izdavanja hitnog kontraceptiva ellaOne. CHMP je zaključio ocjenu lijekova Corlentor i Procoralan (ivabradin) te je raspravljao o fatalnom slučaju progresivne multifokalne leukoencefalopatije (PML) prijavljenom u bolesnika koji je bio liječen lijekom Tecfidera.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Europska agencija za lijekove objavila preporuku o načinu izdavanja lijeka ellaOne
21.11.2014.

Europska agencija za lijekove (EMA) je na svojim internetskim stranicama objavila priopćenje za medije o preporuci koja će biti upućena na donošenje odluke Europske komisije u vezi načina izdavanja lijeka ellaOne. Tekst priopćenja u cijelosti donosimo u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Pismo zdravstvenim radnicima o riziku od pojave eksfolijativnog dermatitisa i eksfolijacije kože u bolesnika liječenih ustekinumabom (Stelara)
21.11.2014.

Tvrtka Janssen je u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Europskom agencijom za lijekove (EMA) uputila pismo zdravstvenim radnicima o riziku od pojave eksfolijativnog dermatitisa i eksfolijacije kože u bolesnika liječenih ustekinumabom (Stelara).

Detaljne informacije i tekst pisma zdravstvenim radnicima dostupni su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  ...  »