• Početna stranica
  • Pravne napomene i uvjeti korištenja
  • Mapa weba
  • Kontakti
  • English
 
Traµilica:
traži
Newsletter
Pišite nam
Žurno obavješćivanje
bullet Novosti
bullet Arhiv 2013.
bullet Arhiv 2012.
bullet Arhiv 2011.
bullet Arhiv 2010.
bullet Arhiv 2009.
bullet Arhiv 2008.
bullet Arhiv 2007.
bullet Arhiv 2006.
bullet Arhiv 2005.
bullet O Agenciji
bullet Cjenik usluga Agencije
bullet Javna nabava
bullet SEP
bullet Međunarodna suradnja
bullet Predavanja i radionice
bullet Korisni linkovi
bullet Zakoni i pravilnici
bullet Publikacije i izvješća
bullet Obrasci
bullet Suglasnosti
bullet Posao i karijera
bullet MRP i DCP postupci
bullet Kontakti
Sažetak i uputa o lijeku
Zadnje objavljeno
Lijekovi siročad
Politika kakvoće
Pravila vladanja
Zahtjev za pristup informacijama
Zadovoljstvo korisnika
Pritužba na rad ALMP
RSS - Really Simple Syndication
Novosti

HALMED organizira regulatornu i farmakovigilancijsku konferenciju
17.06.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizira regulatornu i farmakovigilancijsku konferenciju koja će se održati 11. i 12. studenog 2014. godine u Šibeniku. Konferencija je namijenjena nositeljima odobrenja za stavljanje lijeka u promet u Republici Hrvatskoj (osobito zaposlenima u regulatornim poslovima i farmakovigilanciji), farmaceutima, kliničkim farmakolozima, regulatornim tijelima za lijekove te odgovornim osobama za farmakovigilanciju. Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski.

Organizator će zatražiti od Hrvatske liječničke komore i Hrvatske ljekarničke komore bodovanje prisustvovanja skupu sukladno pravilnicima navedenih komora.

Program skupa i informacije vezane uz postupak prijave za sudjelovanje bit će uskoro objavljene na internetskim stranicama HALMED-a.

Ostale novosti

Europska komisija objavila publikaciju o biosličnim lijekovima
28.08.2014.

Europska komisija objavila je publikaciju pod nazivom What you need to know about biosimilar medicinal products (Što trebate znati o biosličnim lijekovima). Publikacija nudi informacije o biosličnim lijekovima i regulativi bioloških lijekova u Europi te sadrži pitanja i odgovore namijenjene pacijentima i zdravstvenim radnicima.

Publikacija je dostupna u nastavku ove obavijesti.

[opširnije]

Europska agencija za lijekove objavila informativnu knjižicu o europskome regulatornom sustavu lijekova
27.08.2014.

Europska agencija za lijekove (EMA) danas je objavila informativnu knjižicu u kojoj je predstavljen način funkcioniranja europskoga regulatornog sustava lijekova. Knjižica nudi informacije o načinu odobravanja i praćenja lijekova u Europskoj uniji, kao i načinu djelovanja europske regulatorne mreže lijekova kojim se pacijentima u Europskoj uniji osiguravaju sigurni i djelotvorni lijekovi.

Knjižica je dostupna na internetskim stranicama EMA-e, odnosno pod poveznicom u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Novoodobreni lijekovi
27.08.2014.

Popis novoodobrenih lijekova za razdoblje od 1. srpnja 2014. godine do 31. srpnja 2014. godine dostupan je u nastavku obavijesti.

[opširnije]

EudraVigilance radionica - Prijavljivanje Sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog ekonomskog prostora
26.08.2014.

U Zagrebu će se, od 17. do 19. rujna 2014. godine, održati EudraVigilance radionica o prijavljivanju Sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog ekonomskog prostora pod nazivom "Electronic Reporting of ICSRs in the EEA", u organizaciji udruge Drug Information Association (DIA) i Europske agencije za lijekove (EMA). Radionica će se održati u prostorijama HALMED-a, na adresi Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 (poslovna zgrada Sky Office).

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

[opširnije]

Opskrba hrvatskog tržišta antitoksinom protiv otrova crne udovice
11.08.2014.

U Republici Hrvatskoj nije odobren za stavljanje u promet niti jedan lijek koji sadrži imunoglobulin-antitoksin protiv otrova crne udovice stoga za hitne potrebe liječenja bolesnika u RH Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) daje suglasnost za unošenje odnosno uvoz lijeka koji nema odobrenje za stavljanje u promet u RH.

Sukladno zakonskoj obvezi, prema kojoj su veleprodaje u okviru svojih odgovornosti obvezne osigurati prikladnu i neprekinutu opskrbu lijekovima, HALMED je zaprimio zahtjev veleprodaje za uvoz antitoksina protiv otrova crne udovice proizvođača Merck Sharp & Dohme Corp. iz SAD-a. HALMED je po hitnom postupku dao suglasnost za uvoz te je isporuka navedenog lijeka trenutno u tijeku.

HALMED će nastaviti pratiti opskrbu hrvatskog tržišta antitoksinom protiv otrova crne udovice te će o svim novim saznanjima javnost biti pravovremeno obaviještena.

[opširnije]

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  ...  »