Novosti i edukacije

Povlačenje mjerača glukoze u krvi-OneTouch GlucoTouch

13.04.2006.

Tvrtka Johnson & Johnson d.o.o. obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode RH da je započela s povlačenjem mjerača glukoze u krvi naziva "OneTouch GlucoTouch", proizvođača Lifescan, na svjetskoj razini.

Razlog povlačenja su češći kvarovi pojedinih segmenata LCD zaslona na mjeraču koji pacijentima mogu onemogućiti očitovanje ili ispravnu interpretaciju rezultata testa glukoze u krvi. Navedeni mjerači u Hrvatskoj se ne prodaju od 2005. godine premda, prema informacijama tvrtke Johnson & Johnson d.o.o, neki od pacijenata ih još uvijek koriste.

U 2005. godini proizvođač je na svjetskoj razini povukao otprilike 50.000 navedenih mjerača na kojima su uočene slične greške, a koji su bili proizvedeni između rujna 2004. godine i veljače 2005. godine. Novi val povlačenja zahvatio je mjerače koji su proizvedeni prije gore navedenog perioda. Obavijesti o povlačenju tvrtka Johnson & Johnson d.o.o. poslat će krajnjim korisnicima navedenih mjerača, te bolnicama/institucijama u cilju povratka istih.

Povratak