Novosti i edukacije

Predstavljen PharmaCon 2007, Europski kongres o budućnosti farmacije, koji će se održati od 22. do 27. svibnja 2007. u Dubrovniku

16.05.2007.

Na konferenciji za novinare održanoj 15. svibnja 2007. godine, u prostorijama tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o., predstavljen je sadržaj PharmaCon 2007 - Europskog kongresa o budućnosti farmacije koji će se održati od 22. do 27. svibnja 2007. u Dubrovniku, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske g. Stjepana Mesića.

Glavni organizator Kongresa je Hrvatska udruga studenata farmacije i medicinske biokemije - CROPBSA, dok je generalni pokrovitelj PLIVA HRVATSKA d.o.o. Prema riječima organizatora, Kongres će po prvi puta u Europi okupiti na jednome mjestu lidere svih relevantnih međunarodnih, ali i domaćih farmaceutskih institucija i udruženja.

Tema kongresa je "Nove tehnologije i trendovi u farmaciji, farmaceutskoj industriji i edukaciji". Sudjelovat će eminentni predavači svjetskih organizacija, kao što su Peter Kielgast (FIP), Th.F.J.Tromp (FIP), Hans-Georg Wagner (EMEA), stručnjaci cijenjenih europskih sveučilišta, Sam Salek (Cardiffsko sveučilište); Bjarne Fjalland (Konpenhaško sveučilište); Ian Bates (Londonsko sveučilište) te hrvatskih farmaceutskih institucija – Siniša Tomić (ALMP), Milena Jadrijević (Zagrebačko sveučilište) i Đurđica Ugarković (IRB).

Hilarije Baričević, predsjednik organizacijskog odbora, istaknuo je važnost ovog Kongresa: „Zahvaljujući organizacijskim partnerima, kao što su Svjetska farmaceutska organizacija, Europska agencija za lijekove, Svjetska zdravstvena organizacija, Europska federacija farmaceutskih znanosti, hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Hrvatska liječnička komore, Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu, te mnogi drugi, PharmaCon2007 je postao jedinstvena, neponovljiva prilika za poslovnu suradnju kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini među studentima, znanstvenicima, liderima farmaceutske struke, ali i šire, plasirajući Hrvatsku u sam fokus globalnih farmaceutskih zbivanja."

Doc. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode, istaknuo je da će se putem PharmaCon-a budućim magistrima farmacije približiti važnost i uloga regulatornih poslova u budućnosti farmacije i u životnom ciklusu lijeka.

S tim u svezi Agencija će na Kongresu poseban naglasak staviti na funkcioniranje regulatornih tijela u integriranom europskom prostoru, predstavit će hrvatski regulatorni sustav te procedure otkrivanja i razmjene informacija o neželjenim učincima lijekova.

Ujedno je naglasio da će PharmaCon širokim spektrom stručnih tema, kao i izborom eminentnih svjetskih stručnjaka pridonijeti jednoj novoj dimenziji promišljanja i potvrđivanja farmacije kao struke.

Povratak